Tietoa minusta

Asun Kouvolan alueella Inkeroisissa koirieni kanssa ja niillä on päivisin käytössä melkein koko piha-alue ja useampia tarhoja.

Ensimmäinen koirani oli pitkäkarvainen collieuros Paul of Rainwood (s.03.07.1967). Sen jälkeen perheeseeni tuli muutamia saksanpaimenkoiria: spu Bartoc "Patu" (s.31.03.1973) jolla kilpailin jäljellä avoimessa eli nykyisessä 2. luokassa, spn Sound's Rege "Ritu" (s.1976) jonka jälkeläisellä sen ensimmäisestä pentueesta, spn Sound's April "Api" (s.30.12.1978) kilpailin jäljellä 1. luokassa ja haussa 2. luokassa. Näyttelyissä se sai muutaman sertin ja esim. saksanpaimenkoirien pääkatselmuksessa arvosanan V16. Ritu sai luonani toisenkin pentueen.

Saksanpaimenkoirien kanssa samanaikaisesti oli pk collieuros Sound's Pace "Nappe" (s.26.12.1975) joka sai peruskoulutuksen ja siirtyi sitten naapurillemme rakkaaksi ja pitkäikäiseksi kotikoiraksi. Naapurimme ihastui collieihin niin paljon, että myöhemmin kasvatti myös pari pentuetta joista yksi soopeliuros sitten tuli meille eli Saratina's Boris Bolleacu "Acu" (s.26.08.1995). Tämä koira seikkaili kanssani Lapin maisemissa eräopaskursseilla. Retkeilimme, nukuimme teltoissa ja esim. veneilimme kanooteilla ja jopa laskimme sen kanssa pieniä koskia.
Pohjoisessa asuessani laumani suureni, kun kaksi leonberg-veljestä liittyi meihin, Kaarnikan Hubertus "Perttu"ja Kaarnikan Stefanus "Santtu" (s.14.08.1997). Pojilla oli ihanat luonteet ja aikuisina ne olivat talvisin vetämässä pulkalla lapsia ja kesäisin kärryillä erilaisissa tapahtumissa. Kaarnikan Stefanus oli Harjavallan näyttelyssä ROP, BOB, BIR ja RYP2 06.07.2002. Tuomarina toimi Seamuds Otes, Irlanti.

Kesällä 1998 vietin kuukauden päivät eteläisessä Suomessa ja silloin ihastuin pitkäkarvaiseen nahkapentuun, josta tuli ensimmäinen pina laumaani. Honey Melon Flag's Pope "Muumi" (s.28.04.1998). Treenasimme hakua sekä pohjoisessa että myöhemmin muutettuani sieltä Kokemäelle.

Koska elämä ei ole koirillakaan ikuista, niin ensin liittyi taivaallisiin joukkoihin Acu ja vuotta myöhemmin Perttu. Lauman vahvistukseksi tuli sk collie Honey Melon Quick Step "Steppi", (s.06.11.2005) ja puoli vuotta myöhemmin täyssisarensa Honey Melon Quicksilver "Tessa". Tessa oli yhteisomistuksessa kasvattajan kanssa ja sillä on kaksi pentuetta.

Santun aika oli siirtyä veljensä luokse iloitsemaan jälleennäkemisestä ja niin myös aika tuli täyteen Muumille. Hetkeksi lauma supistui, kunnes elämäni toinen pina tuli joukkoamme täydentämään. Honey Melon Venice And You "Pina" (s.26.01.2009) on nyt ns. kantanarttuni jalostussuunnitelmassani. Viimeisin tulokas on Leaftribe Onyx Noir "Nicy" (s.15.10.2012), jolla on aivan ihana keskusteleva luonne. Nicy muutti uuteen kotiin 19.11.2016.

Olen Suomen Kennelliiton, Suomen Collieyhdistyksen, Saksanpaimenkoiraliiton ja Anjalankosken palveluskoirat ry:n jäsen. Melkein 20 vuotta olen ollut Helsingin Palveluskoirat ry:n jäsen vuoteen 1989 saakka toimien siellä kouluttajana, jäljentekijänä, maalimiehenä, ratamestarina sekä jälki- että hakukisoissa myös SM-tasolla. Olen myös ollut Sivulle-lehden toimittaja ja päätoimittajana sekä HPH:n varapuheenjohtajana. HPH järjesti myös Suomessa ensimmäiset näytökset agilityssä Helsingin messukeskuksessa Suomen Kennelliiton näyttelyn yhteydessä 80-luvulla, johon olen piirtänyt ensimmäiset epäviralliset telineet Ralf Lundellin Englannissa ottaman videon perusteella. Olin Apin kanssa mukana kisaamassa ensimmäisissä näytöksissämme. 1980-luvun puolessa välissä oli pari vuotta myös Palveluskoiraliiton lehdessä sekä kuvaajana että toimittajana.

Asuessani Sallassa aloin vetää Koillis-Lapin Kennelkerho ry:lle palveluskoirajaostoa v.1996 ja koulutukseen kuului tottelevaisuus, jälki ja haku.

Olen allekirjoittanut Suomen Kennelliitto - Finska Kennelklubben r.y.:n kasvattajasitoumuksen Helsingissä 24.03.1980. Oman kennelnimen, Honey Pina's, sain vuonna 2013 suoritettuani 1-osan kasvattajakurssin. Kantanarttuni Pinan ensimmäinen pentue on rekisteröity lainatun kennelnimen, Honey Melon, nimissä sitä ennen vuonna 2012.

Honey Melon Venice And You on syntyjään sileäkarvainen collie, mutta siirretty pitkäkarvaisten rekisteriin jalostustarkastuksen kautta. Tavoitteenani on pienimuotoisesti kasvattaa terveitä, avoimia ja rohkeita rotumääritelmän mukaisia collieita ja laajentaa tämän rotusiirron kautta pk collieiden geenistöä. PEVISA-ohjelman eli silmien, lonkkien ja kyynärien lisäksi testaan kaikki collieni myös geenitesteillä, voidakseni paremmin suunnitella tulevat pentueet. Testitulokset löytyvät kunkin koiran kohdalla. Kaikkia kasvattieni omistajia haluan tukea ja auttaa heidän niin toivoessaan.

  • Ensimmäinen pentue: saksanpaimenkoira i. Dago vom Köttersbusch - e. Sound's Rege s. 07.01.1980
  • Toinen pentue: pitkäkarvainen collie i. Black Sara's Original Orion - e. Honey Melon Venice And You s. 25.04.2012
  • Kolmas pentue: pitkäkarvainen collie i. Wicani Dragonsblood - e. Honey Melon Venice And You s. 21.03.2015
  • Neljäs pentue: pitkäkarvainen collie i. Dispiritos Me And My Dragon - e. Honey Melon Pinas Amanda s. 04.10.2017

Seuraavista pentueista tulee ilmoitus Pentueet-sivustolle.
Haluan kiittää kaikkia niitä henkilöitä, jotka ovat tukeneet, auttaneet ja ohjanneet minua tässä ihanassa ja vaikeassa koiramaailmassa. Kiitos.

Anja Petäjäniemi
Kennel Honey Pina's